כניסת עו"ד    רישום עו"ד

אשף המשפט אשף המשפט
"כל הנושאים בלחיצה אחת"
המתן בבקשה

כיצד לבחור עורך דין נכון


עורכי דין - מידע משפטי: משפט פלילי ו/או תעבורה , נזיקין ו/או ביטוח , דיני צרכנות ו/או תביעות קטנות , משפט מסחרי ו/או דיני חברות , - עורכי דין - כיצד לבחור עורך דין - עו"ד - עורכת דין - יועץ משפטי - יעוץ משפטי - שכר טרחת עו"ד - עו"ד בעל מומחיות -עורך דין זמין-יחסי עו"ד לקוח-עו"ד יקר

שלח שאלתך לכותב המאמר
שלח שאלה בנושא לעורך דין
יש בתמונה שני עיגולים
כיצד לבחור עורך דין נכון ?
מאת: מערכת מידע משפטי

מערכת מידע משפטי מציגה רשימה זו כנקודת מוצא וככלי עזר לצורך גיבוש דעה כללית בבואכם לשכור שירותיו של עו"ד . מאמר זה מתייחס לנושא באופן כללי. ציבור הגולשים מופנה למאמרים נוספים העוסקים בבחירת עו"ד בתחומים השונים.

1. העזרו בשירותיו של עורך דין מוסמך (חבר בלשכת עורכי הדין בישראל): עורכי דין פועלים במסגרת החוק, מחוייבים בכללי אתיקה מקצועית מחמירים ומצויידים לרוב בביטוח אחריות מקצועית. לפיכך, שירות הניתן ע"י עו"ד מוסמך הינו עדיף ביחס לשירות הניתן ע"י גופים הפועלים שלא במסגרת חוקית מסודרת ולעתים תוך מעבר על החוק.

2. שכרו את שירותיו של עורך דין בעל מומחיות וניסיון בתחום הנדרש: אל תיתנו לאף אחד ל"התגלח על הזקן... שלכם". בתחומים מסויימים קיימות התמחויות משנה ולעורך הדין הייחודי בתחומו יתרון משמעותי.

3. בדקו והשוו מחירים: כמו בכל שירות מקצועי - עו"ד יקר אינו תמיד עו"ד טוב יותר או מיומן יותר. מצד שני אל תניחו לשכר הטרחה למנוע ממכם לשכור את שירותיו של עו"ד טוב. החיסכון בשכר הטרחה עלול להתגלות כהפסד גדול שכן לתוצאות עלולות להיות השלכות כלכליות ארוכות טווח.

4. עורך הדין המטפל בתיק והצוות המשפטי : כדאי לברר האם עוה"ד היושב אתכם בפגישה הראשונה/שניה הוא זה שינהל את התיק , יופיע בו אישית ויבצע את החקירות בבית המשפט או יפקח על התיק או ינהלו חלקית , יפקיד את הטיפול בידי עו"ד אחר ממשרדו. עורכי דין מסתייעים בדרך כלל בצוות משפטי הכולל עו"ד שכירים, מתמחים וכיו"ב...כדאי לבחון סוגיות אלו לפני חתימת ההסכם על מנת לא להיקלע למצבים בלתי נעימים כגון: הגעה לאולם בית המשפט ולפגוש לראשונה עו"ד ממשרדו של עוה"ד המפורסם בידיו הופקד "התיק" תוך תשלום שכר טרחה "שמן" מתוך כוונה שעוה"ד עצמו יופיע בבית המשפט.

5. הסכם שכר טרחה: מומלץ לסכם את ענייני שכר הטרחה מראש! כמו כן כדאי לברר בדיוק עבור מה משלמים. קיימים משרדים הנוהגים לקבוע שכר טרחה "גלובאלי" הכולל הכל. משרדים אחרים נוהגים לקבוע שכר טרחה בשלבים על פי התקדמות התיק / לפי סוגי הליכים וכו' או שכר טרחה בסיסי בתוספת שכר טרחה עבור כל דיון בנפרד. במקרה של שכר טרחה גלובאלי - חשוב לפרט בהסכם שכר הטרחה את סוגי ההליכים, הערכאות המשפטיות , והטיפולים הכלולים במחיר "הגלובלי". במקרה של שכר טרחה בשלבים - חשוב לקבל פירוט ותעריפים גם עבור השלבים האפשריים הבאים למקרה שיהיה צורך לבצעם בעתיד.

6. דעה נוספת : לאחר ששאלתם את עוה"ד מהם הצעדים אותם הוא מתכוון לנקוט יש לשקול קבלת דעה נוספת - חוות דעת מקצועית במיוחד במקרים בהם ניכרות השפעות מהותיות על מהלך החיים , הן מבחינה כלכלית והן מבחינה אישית ריגשית.

7. תבואו מוכנים לפגישת היעוץ : על מנת שפגישת היעוץ תהיה יעילה ועל מנת לחסוך זמן וכסף מיותרים תגיעו לפגישה עם עורך הדין מוכנים, רגועים, מצויידים במסמכים ובעובדות . רצוי להגיע עם אדם נוסף (הבקיא בעובדות המקרה או בעל ניסיון חיים) היכול לסייע בקבלת החלטות ולצורך התרשמות נוספת מעורך הדין.

8. אל תתלהבו מהבטחות ומרושם... נכון , משרד מרשים וגדול בהחלט מספק את התפאורה הרצויה ומותיר רושם רב, אבל זכרו - מישהו משלם על כך - ודאו שזה לא אתם....חשיבות רבה יותר נודעת לאישיותו של עורך הדין, אופי התיקים שטופלו על ידו , מומחיותו והנסיון שרכש בעניינים משפטיים דומים וכו'. היזהרו מהבטחות וסיפורים בדבר קשרים ...כמו"כ טיפול בסלבריטאים מפורסמים איננו ערובה לטיפול דומה בעניינכם או טיפול איכותי.

9. פרופיל תקשורתי במקרים מסוימים נדרש פרופיל תקשורתי גבוה ובמקרים כאלו לכישוריו/ה של עוה"ד וניסיונו מול אמצעי התקשורת נודעת חשיבות בלתי מבוטלת להצגת ענינכם בצורה נכונה ועניינית.

10. כימיה וזמינות : כלקוחות , הנכם זכאים ליחס של כבוד והערכה. שאלו את עצמכם האם אתם חשים בנוח לשוחח עם עורך הדין, האם אתם חשים שעוה"ד מתייחס אליכם כשווה בין שווים? היזהרו מעורכי דין גסי רוח וחסרי סבלנות. חשוב לודא שעורך הדין זמין עבורכם , בדקו את מהירות התגובה של עורך הדין והאם מזכירתו עושה הכל על מנת להעביר לו את הודעותיכם. ניתן להניח שעורך דין שאינו זמין לכם כבר עתה לפני קבלת ה"תיק" עלול להיות עוד פחות זמין אליכם בעתיד...לאחר קבלת התשלום.

11. כלל הזהב ! הפעילו שכל ישר והיגיון בריא!
הערה: רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
עורכי דין
  • מידע משפטי - מאמרים טיפים וחדשות
  • תנאי שימוש
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
  • אינסטגרם      אינסטגרם
    © כל הזכויות שמורות מערכת מידע משפטי - law-info
    אל ראש הדף