כניסת עו"ד    רישום עו"ד

אשף המשפט אשף המשפט
"כל הנושאים בלחיצה אחת"
המתן בבקשה

בנו מולך מגדל המסתיר את הנוף – מגיע לך פיצוי


עורכי דין - מידע משפטי: דיני מקרקעין, דיני נזיקין ו/או ביטוח - דיני מקרקעין - פיצוי בגין ירידת ערך - נזיקין - זכויות בניה - תוספת זכויות בניה - הסתרת נוף אויר שמש - ועדה מקומית - ועדת ערר - הקלות - תכנון ובניה


המגמה של בעלי הקרקע, היזמים והקבלנים היא תמיד לנסות ולהגדיל את זכויות הבניה בקרקע שרכשו...


שלח שאלתך לכותב המאמר
שלח שאלה בנושא לעורך דין
יש בתמונה שמונה עיגולים
בנו מולך מגדל המסתיר את הנוף מגיע לך פיצוי
מאת: עו"ד גבי מיכאלי

  1. 1.כללי
המגמה של בעלי הקרקע, היזמים והקבלנים היא תמיד לנסות ולהגדיל את זכויות הבניה בקרקע שרכשו, בעיקר באזורי הביקוש, לבנות יותר גבוה, יותר נפח בניה ולקבל יותר דירות מגורים או יותר משרדים.
החוק קבע כי במקרים של תוספות זכויות בניה לזכויות הקיימות ובמידה והבניה פוגעת בבעלי זכויות בקרקע הגובלת במתחם, יוכלו השכנים לקבל פיצוי בגין ירידת ערך הנכס שלהם כתוצאה מהבניה הנוספת אשר תסתיר להם את הנוף או תפגע באיכות חייהם בדירה הקיימת.

  1. 2.ירידת ערך מי רשאי לתבוע
באופן טבעי קיים מתח בין הרצון הלגיטימי של בעלי הקרקע, היזמים והקבלנים למקסם את פיתוח הקרקע לבין השכנים הקיימים אשר מעוניינים לשמר את ערך הנכסים שלהם.
הפסיקה בנושא ירידת הערך במקרים כאלה טרם התגבשה סופית ובית המשפט עדיין מתלבט בין שמירת הזכויות של השכנים לבין הצורך והרצון לפתח קרקעות סמוכות.
כתוצאה מההתלבטות כאמור היתה מגמה בעיקר של ועדות הבנין לצמצם את רשימת הזכאים להגיש תביעות לירידת ערך כגון בעלי קרקע שאינם גובלים פיזית במתחם החדש לא זכאים לתבוע ירידת ערך ואף היו החלטות אשר מנעו שכנים באותו בנין אשר לא פנו ישירות לקרקע המפותחת מלהגיש תביעה לירידת ערך.

  1. 3.
    כיצד מוכיחים את הנזק
בנוסף קיימת בעיה להוכיח את הנזק כאשר אין הסתרה ישירה של נוף, אויר ושמש.
כמובן שהוכחת הנזק היא על ידי שמאי מקרקעין אולם לאור דינמיות המחירים של נכסי דלא ניידי והצורך לקבוע ירידת ערך תיאורטית קשה לפעמים להוכיח כי הבנין הגבוה ממול מוריד את ערך הדירה, ובמידה והוא מוריד את ערך הדירה מה סכום הפיצוי הראוי.
הפתרון הוא שמאי מקרקעין נטרלי אשר ישמע את הצדדים ויחליט באופן אובייקטיבי, לפי כל הנסיבות שיוצגו בפניו.

  1. 4.ועדת הערר של מחוז תל אביב קיבלה תביעה של תושבי גבעתיים שבנו מולם בניין רב קומות ורב דירות ונדחו על ידי הוועדה המקומית
משרדנו המייצג מספר דיירים באחת הגבעות של גבעתיים הצליח לשכנע את ועדת הערר המחוזית כי הדיירים השכנים לבניין חדש גבוה, רחב ובעל נפח יוצא דופן זכאים לפיצוי בגין ירידת ערך דירתם למרות שטענותיהם נדחו על ידי ועדת הבניין המקומית של עיריית גבעתיים.
ועדת הערר קיבלה את כל טענות הדיירים שהוצגו על ידי משרדנו ודחתה את טענות העירייה, היזמים והקבלן וקבעה כי שמאי אובייקטיבי יקבע את ירידת ערך דירות תושבי גבעתיים שנפגעו מהבניה המסיבית.

ראה החלטה מיום 30/1/2011 בתיקים ערר מספר 5491/5541/06.

ועדת הערר אף קיבלה את טענות הח"מ כי גם בעלי דירות עורפיות וגם בעלי דירות שנבנו תוך מתן הקלה זכאים לפיצוי.
כמו כן דחתה ועדת הערר את טענות הנתבעים כי בכל מקרה היו מתקבלים אחוזי הבניה בגין הקלות.
הערה: רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
עורכי דין
  • מידע משפטי - מאמרים טיפים וחדשות
  • תנאי שימוש
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
  • אינסטגרם      אינסטגרם
    © כל הזכויות שמורות מערכת מידע משפטי - law-info
    אל ראש הדף