כניסת עו"ד    רישום עו"ד

אשף המשפט אשף המשפט
"כל הנושאים בלחיצה אחת"
המתן בבקשה

בעל המקרקעין שהוריש לנו את המגרש שלו - רשום בלישכת רישום המקרקעין ללא מספר תעודת זהות – מה עושים?


עורכי דין - מידע משפטי: דיני מקרקעין , דיני משפחה - דיני מקרקעין - דיני ירושה - דיני משפחה - רישום מקרקעין - רישום מגרש - פרט חסר - תעודת זהות - הממונה על המרשם - רשם המקרקעין


בלי מספר תעודת זהות אין אפשרות לזהות בוודאות את בעל הנכס...


שלח שאלתך לכותב המאמר
שלח שאלה בנושא לעורך דין
יש בתמונה שיבעה עיגולים
בעל המקרקעין שהוריש לנו את המגרש שלו - רשום בלישכת רישום המקרקעין ללא מספר תעודת זהות – מה עושים?
מאת: עו"ד גבי מיכאלי


  1. 1.הקדמה:
  2. אל משרדנו הגיעו לקוחות אשר ירשו מגרש ובית בתל אביב ורצו להירשם בלישכת רישום המקרקעין כבעלי הנכס לפי צוואה שאושרה על ידי רשם הירושות.לכאורה, רישום זכויות היורשים בנכס בלשכת רישום המקרקעין צריך להיות עניין פשוט וקל.אולם, במקרה זה בעלת הנכס המקורי הייתה רשומה בלשכת רישום המקרקעין ("בנסח הטאבו") רק בשמה וללא שצויין מספר תעודת הזהות שלה.בנוסף הנכס נרשם לפי חוק המקרקעין שחוקק בשנת 69' ולכן יש רישום נפרד לבית המגורים ורישום נפרד לקרקע.מקרים מסוג זה, דהיינו חוסר רישום מספר תעודת זהות והרישום בנפרד לבית ולקרקע בספרי לישכת רישום המקרקעין נפוצים בקשר עם רישומים שנעשו לפני עשרות שנים, מאחר ואז לא הקפידו לרשום את שם בעל הזכויות בנכס ביחד עם מספר תעודת הזהות שלו, וגם היה נהוג לרשום את הזכויות של המחוברים (הבית) בנפרד מהזכויות בקרקע עצמה – בשני רישומים נפרדים.  
  1. 2.בלי מספר תעודת זהות אין אפשרות לזהות בוודאות את בעל הנכס:
  2. היורשים המציאו ללשכת רישום המקרקעין את הצוואה ובקשה לרישומם כבעלים במקום קרובת המשפחה שנפטרה, אולם נציגי לשכת רישום המקרקעין מצידם דרשו מהיורשים הוכחות חותכות כגון: מסמכי מכר מקוריים ותצהירים לגבי זהות המנוחה והוכחה כי המנוחה הרשומה בנסח היא אותה אישה שהורישה להם את הזכויות בנכס.היורשים לא הצליחו לקיים אחר דרישות נציגי לשכת הרישום, מאחר והיה מדובר על קרובת משפחה שנפטרה לפני זמן רב ולא נמצאו כל מסמכים מקוריים בנוגע לרכישת או קבלת הזכויות על ידה. המנוחה נפטרה לפני למעלה מ-20 שנה ולא היה באפשרות היורשים להמציא מסמכים מקוריים או תצהירים של צדדי ג' (שהם אינם קרובי משפחה של המנוחה או המבקשים)  שיכלו להצהיר כי המנוחה שחתמה על הצוואה היא אותה אישה אשר הייתה בעלת הזכויות בנכס בעת פטירתה.לאור זאת, היורשים פנו למשרדנו בבקשה כי נבצע עבורם את רישומם כבעלי הזכויות בנכס ונפתור להם את הבעיה.
  1. 3.הפתרון המשפטי:
  2. ראשית יש לפנות לרשם המקרקעין בבקשה המתאימה להכיר במנוחה הרשומה כאותה אישה שהיא קרובת משפחה של המבקשים ולצרף את מלוא ההוכחות בצירוף תצהירי קרובי משפחה אשר יצהירו כי המנוחה הרשומה כבעלת הזכויות בנכס היא זו שנפטרה וכי המבקשים הם יורשיה.רשם המקרקעין סירב לבצע את התיקון בנימוק כי חסרות לו ראיות נדרשות וכי אינו רשאי לבצע את התיקון המבוקש ללא תצהיר אדם זר שיכול להצהיר מפורשות על ידיעתו לגבי  זכויות המנוחה בנכס וכי מספר הזהות שמבקשים להוסיף הוא של אותה מנוחה הרשומה כבעלת הזכויות בנכס.לאור היעדר יכולת לקיים אחר דרישות רשם המקרקעין, לאור העובדה שהמנוחה הלכה לעולמה לפני למעלה מ- 20 שנים ולאור העובדה כי אין צדדי ג' בחיים אשר יכולים להצהיר כפי כנדרש, יש להגיש ערעור על החלטת הרשם אל "הממונה על המרשם" אשר משרדיו בירושלים. כאשר הערעור על ההחלטה לדחות הבקשה לרישום מנומק ומצורפים אליו המסמכים וההוכחות בנוגע לענין, יש סיכוי מצויין כי  הממונה יחליט להורות לרשם המקרקעין לתקן את רישום הבעלים בנסח ולהוסיף את מספר תעודת הזהות של המנוחה. במקרה הספציפי שלנו נתן עוה"ד המייצג את המבקשים תצהיר בו הוא מצהיר כי לאור המסמכים המצויים בידיו הוא השתכנע כי המנוחה המורישה היא  אכן זו הרשומה בנסח הרישום.
  1. 4.סיכום:
  2. כאשר יש בעיה בנושא רישום היסטורי של מקרקעין שחסרים בו מספרי תעודת זהות של בעל הקרקע – יש למצוא פתרון יצירתי ובאמצעותו לשכנע את הממונה על המרשם כי בעל הנכס הרשום הוא אכן אותו אדם שהוריש את הנכס לקרובים הספציפיים – הוכחות זהות הבעלים מהווה אתגר שרק משרד עו"ד בעל ותק, ניסיון ויכולת – מסוגל להתמודד בהצלחה.
הערה: רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
עורכי דין
  • מידע משפטי - מאמרים טיפים וחדשות
  • תנאי שימוש
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
  • אינסטגרם      אינסטגרם
    © כל הזכויות שמורות מערכת מידע משפטי - law-info
    אל ראש הדף