כניסת עו"ד    רישום עו"ד

אשף המשפט אשף המשפט
"כל הנושאים בלחיצה אחת"
המתן בבקשה

הליך מזורז לפינוי שוכרי הדירות


עורכי דין - מידע משפטי: דיני מקרקעין - דיני שכירות - מקרקעין - פינוי מושכר - הליך מזורז - פינוי בהליך מהיר - פיצול סעדים - לוח זמנים תביעה לפינוי - עדים - תצהיר


התיקון מהווה חלופה נוספת על אלו הקיימות, לרבות תביעת פינוי בסדר דין מקוצר...


שלח שאלתך לכותב המאמר
שלח שאלה בנושא לעורך דין
יש בתמונה שישה עיגולים
הליך מזורז לפינוי שוכרי הדירות
מאת: עו"ד אביב טסה

מזה שנים רבות אנו עדים לתופעה השכיחה שבה שוכרי דירות מפרים הסכמי השכירות, כאשר הדבר בא לידי ביטוי למשל באי תשלום שכר דירה, אי תשלום דמי ועד בית וארנונה, והכי
גרוע – אי פינוי המושכר. ברור כי נסיבות אלו הן הסיוט של כל משכיר.

במאמר זה נתייחס לנסיבה הגרועה ביותר והיא אי פינוי המושכר על ידי השוכר, כך שהשוכר ממשיך "לשבת" בדירה ולא משלם שכר דירה. במקרה שכזה ברור שהדרך הכי הגיונית הינה הגשת תלונה במשטרה. יחד עם זאת, דרך זו אינה יעילה ביותר, שכן מדובר בסכסוך אזרחי ואילו המשטרה עמוסה בעניינים פליליים המצריכים דחיפות גבוהה יותר. באופן אבסורד, במידה והמשכיר מנסה לפנות שוכר דירה שאינו עומד בתנאי חוזה השכירות, הרי המשטרה תעמוד לטובת השוכר ולא המשכיר.

דרך נוספת להשגת התכלית של פינוי המושכר הינו תביעה אזרחית נגד השוכר לפינוי המושכר בפני בית המשפט המוסמך, ועל סמך פסק הדין לפנות להוצאה לפועל על מנת לממשו ולפנות את השוכר. על פניו נראה כי זו דרך המלך, אך בפועל ידוע כי עד השגת התכלית יעברו ימים וחודשים ארוכים, בין היתר, בשל העומס בו שרויה מערכת בתי המשפט בישראל. וגרוע מזה, ההליך טומן בחובו הרבה עצבים והוצאות גבוהות ומיותרות.

והנה בא לציון גואל...

המחוקק הישראלי הבין כי מדובר במצוקה של ממש המצריכה התייחסות רצינית, לכן בתאריך 28.12.2008 תיקן את תקנות סדר דין אזרחי (תיקון מס' 2) התשס"ט-2008, אשר עניינן ניהול מקוצר של תביעה לפינוי מושכר.

התיקון מהווה חלופה נוספת על אלו הקיימות, לרבות תביעת פינוי בסדר דין מקוצר, ואלו השינויים שהתיקון מביא עמו:

  • המשכיר יגיש כתב תביעה תחת הכותרת "תביעה לפינוי מושכר", והגדולה היא שהדיון בתובענה לפינוי יתקיים בתוך 30 ימים מהמועד האחרון להגשת כתב ההגנה. כלומר, לוח הזמנים של תביעה לפינוי מושכר קוצר באופן משמעותי ביותר.  
  • על המשכיר לצרף לכתב תביעתו את כל המסמכים עליהם נשענת עילת התביעה, ולצרף תצהירי עדות ראשית של העדים, חוות דעת מומחה, האסמכתאות המשפטיות אם ישנן ואת שאר המסמכים הנוגעים לעניין.
  • במקביל, יש זכות אוטומטית להגיש תביעה נפרדת בגין דמי השכירות שלא שולמו, נזקים שנגרמו לדירה, פיצוי כספי מוסכם וכד'. כלומר, אין צורך להגיש בקשה לפיצול סעדים ולקוות לקבל את רשות בית המשפט.
  • הנתבע בתביעה לפינוי מושכר לא יהא רשאי להגיד תביעה שכנגד, או הודעה לצד שלישי.
לסיכום, ימים יגידו האם יש בתקנות אלו "שיניים" כדי לעקור את הבעיה מן השורש, בינתיים, על פניו נראה כי מדובר בתיקון חשוב ויעיל ביותר.

נושא פינוי שוכרי דירות הינו נושא מורכב ואינו פשוט ודורש הבנה והתמצאות בחוק ובהוראות השונות הרלבנטיות לנושא, ואין להתייחס אליהם בקלות דעת ולבצע פעולות כאלה או אחרת ללא ייעוץ וליווי מתאים ע"י עו"ד העוסק בתחום. יעוץ וליווי מתאים יכול לחסוך לכם אלפי שקלים שלא הייתם אמורים לשלם, שלא לומר עוגמת נפש רבה אותה ניתן היה למנוע מראש באמצעות תכנון זהיר וקפדני.

הכותב  הינו עו"ד המתמחה בתחום המקרקעין.

האמור ברשימה לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כאלה או אחרים או להימנעות מהם. על הקורא לפנות ולהתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום הספציפי בטרם נקיטת כל פעולה משפטית כזו או אחרת. כל המסתמך על האמור בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה, ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול על המשתמש בלבד.
      
הערה: רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
עורכי דין
  • מידע משפטי - מאמרים טיפים וחדשות
  • תנאי שימוש
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
  • אינסטגרם      אינסטגרם
    © כל הזכויות שמורות מערכת מידע משפטי - law-info
    אל ראש הדף